Muutamia pikavinkkejä, jotka auttavat välttämään tartunnat kotona

Voit sisustaa kotisi niin kauniisti kuin haluat ja voit kuluttaa niin paljon kuin haluat huonekaluihisi ja kodinkoneisiisi; mutta jos saat hyönteisten tai tuholaisten tartunnan, mukavimmistakin kodeista tulee nopeasti paikka, jossa et halua olla.
Tartunta ei tarkoita ainoastaan sitä, että sairauksia tuodaan kotiisi, vaan ne voivat myös tarkoittaa huonekalujesi ja jopa omaisuutesi pilaantumista, ne voivat johtaa pahanhajuisiin hajuihin ja aiheuttaa melua, joka pitää sinut hereillä koko yön. Mikä pahinta, kun kotonasi on tartunta, siitä voi olla uskomattoman vaikea päästä eroon, koska useimmat tuholaiset ja hyönteiset lisääntyvät nopeammin kuin pystyt tuhoamaan ne.
Jos sinulla on tuholaisongelma, sinun tulee kutsua hävittäjä, joka ratkaisee ongelman mahdollisimman nopeasti ja varmistaa, että se hoidetaan asianmukaisesti: poistetaan kaikki ruumiit, jotka voivat houkutella lisää ongelmia myöhemmin. Vielä parempi on kuitenkin välttää antamasta ongelmaa tulla ongelmaksi. Lue eteenpäin, niin katsomme, miten voit tehdä tämän ja pitää kotisi puhtaana tuholaisista.
Sinun puutarhasi
Yksi asia on miettiä, mistä kotisi tuholaiset tulevat alun perin. Vastaus tähän on usein puutarha, ja jos puutarhassasi lähellä taloa on paljon paksuja pensaita ja pensaita, huomaat, että tämä houkuttelee todennäköisesti eläimiä, jotka haluavat tehdä alueesta kodin. Sieltä ne voivat levitä helposti kotiisi, jolloin ongelmat alkavat.
Jos puutarhassasi on paikkoja, jotka todennäköisesti houkuttelevat tuholaisia – kuten paksut pensasaidat tai kompostikasat jne. – on paljon parempi pitää ne poissa kotoa ja puutarhan toisessa päässä. Samoin sinun tulee myös varmistaa, että kotisi lähellä olevat kasvit tai ruoho leikataan lyhyeksi, jotta et saa ei-toivottua huomiota.
Säiliöt
Yksi suurimmista syyllisistä, kun kyse on tuholaisten houkuttelemisesta kotiisi, ovat roskakorit. Jos sinulla on kotisi ulkopuolella juuri nyt roskakori, joka on täynnä roskia ja jossa ei ole kantta, olet pohjimmiltaan tarjonnut fantastisen aterian ohikulkiville kissoille, rotille, ketuille, lepakoille tai oikeastaan kaikelle muulle mitä voit ajatella. . Tuo haju on melko mätä naapureillesi, mutta paikallisille villieläimille se tuoksuu fantastiselta ja houkuttelee heidät kilometrien päästä. Joten laita kansi päälle ja sido ne pussit huolellisesti.
Ja jos olet äskettäin kaannut paljon puita ja kasveja puutarhassasi tai olet tehnyt töitä kodissasi, sinun kannattaa harkita  päästäksesi eroon ylijäämästä nopeasti ja tehokkaasti.
Siisteys
Haluat myös varmistaa, että pidät todellisen kotisi mahdollisimman siistinä, jotta se ei houkuttele hyönteisiä ja hyönteisiä. Jos sinulla on keittiö, joka on täynnä muruja ja vanhoja mätäneviä hedelmiä roskakorissa, haju leviää jälleen kaikille paikallisille hyönteisille ja rotille. Tämä on nopea tapa nähdä jätöksiä murujen seassa, joten varmista, että pyyhit sivut säännöllisesti desinfiointiaineella ja vältä roiskeita ruoanlaitossa aina kun mahdollista.
Samalla kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, kuinka puhdas ja siisti muu kotisi on. Tämä koskee erityisesti mattojasi, joissa materiaalikuitujen väliin voi jäädä pieniä muruja. Ei riitä, että imuroi vain mattosi – sinun on pestävä ne aika ajoin.
Karkottimet
Viimeinen puolustuslinjasi on nyt asioita, jotka voivat karkottaa ei-toivotut vierailijat kotoasi. Näitä ovat esimerkiksi torjunta-aineet puutarhassa ja kotona sekä elektroniset hyönteiskarkottimet. Tietyt hajut voivat edelleen karkottaa hyönteisiä ja jyrsijöitä, samoin kuin houkutella puutarhaasi luonnollisia petoeläimiä. Jopa kissan pitäminen voi vähentää rottatartunnan todennäköisyyttä… ja ne ovat kauniita ja söpöjä!